ÖNEMLİ NOT : PROGRAMIMIZ CUMAYI CUMARTESİYE BAĞLAYAN GECE HAREKET ETMEKTEDİR.
Sabah saatlerinde Tarsus'a varıyoruz. İlk olarak restoranımızda alacağımız kahvaltı (ekstra) sonrası Tarsus'ta gezimize ilk olarak Tarsus Şelalesi ile başlıyoruz. Burada verilen serbest zaman ve çay molası ardından, Eshab-ı Keyf Mağarası'nı görüyoruz. Eshab-ı Keyf diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen yedi genç ve köpekleri Kıtmire ait olduğu söylenen ve burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret ediyoruz. Mağaradaki gezimizin sonrasında Portakal Çiçeği Festivali kortej yürüyüşünü izlemek üzere festival alanındaki yerimizi alıyoruz. Serbest zamanınızda korteje takılabilir, dans gruplarının arasına karışabilir, sokak müzisyenleriyle şarkı söyleyip, ilginç kostümlü kortej ekipleri ile bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Ayrıca birçok ünlü sanatçının yer alacağı konseri de izleyebilirsiniz. Bu coşkuyu ve kentte herkesi sarıp sarmalayan, bir araya getiren, neşeli, sokak karnavalı görüntüleri fotoğraf karelerimize ve hafızalarımıza kaydedip akşam üzeri otelimize geçiyoruz. Odalarımıza yerleşiyor ve dinleniyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. (Adana Çelikel Otel, Royal Sebaste Mersin v.b.)
Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından TEKNEYLE Korykos şehrine denizden gelecek bir saldırıyı önlemek için yapıldığı ve içinde de bir sarayın olduğu bilinen KIZKALESİ’ne geçiyoruz.Fotoğraf molamızın ardından Kızkalesi’nden tekneyle ayrılıyoruz.Rotamızı Cennet ve Cehennem Obrukları’na çeviriyoruz. Kireç taşından oluşan platoda yer alan yapılar, farklı efsanelere konu olan mağara olarak da adlandıran Cennet ve Cehennem Obruklarında ilk olarak Cennet Obruğu’nu geziyoruz. Bu obruk içinin yemyeşil oluşu ve dibinde akarsuyun bulunuşu nedeniyle cennet olarak adlandırılıyor. Cennet Çöküğü’ne 452 basamaklı taş bir merdivenle iniyoruz. Obruğun içinde Aziz Paulus tarafından Meryem Ana ithafen yaptırılan bir kilise bulunmakta. Daha sonra Cehennem Obruğu’nu görmek için mağaranın yukarısına yapılan terasa geçiyoruz. Ardından Cennet ve Cehennem Mağarası’nın hemen yanında bulunan 15 metre derinliğindeki Astım Mağarası’na geçiyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere mağaranın içerisindeki hava astım hastalarına iyi geldiği söylenmekte. Mağara aynı zamanda Dilek Mağarası olarak da bilinir. Fotoğraflarımız çekip dileklerimizi diledikten sonra Ankara’ya dönmek üzere araçlarımıza geçiyoruz. Akşam 23.30saatlerinde Ankara’ya varış ve bir başka Gezimall Turizm organizasyonunda görüşmek dileğiyle vedalaşma.
Adana Portakal Çiçeği Festivali... ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.